perjantai 28. syyskuuta 2012

Ensimmäinen kouluviikko

Nyt täällä sitten tapahtuu, ja tapahtuukin niin paljon, ettei perässä tahdo pysyä!

Sunnuntaina oli Sports and Societies Fair Students Unionilla. Liityin polkupyöräklubiin (£20, jonka ne unohti multa periä, kun juhlivat sitä, että saivat tytön mukaan remmiin - laittoivat sitten fb-viestiä perään, että voivoi, miten hassusti kävikään) sekä hevospoolo- ja ratsastusklubiin (£35 ratsastajille, sisältää ekan ratsastuksen). Ratsastajien kanssa tavattiin maanantaina, ja ilmoittauduin ratsastustunneille. Ensi viikon keskiviikkona mennään pitämään hauskaa tallille koko päiväksi, jee! Heppailusta puheenollen oon tutustunut yhteen tanskalaiseen vaihtariin - meillä on jonkin verran samoja kursseja täällä. Sillä on kotona 3 heppaa, ja kyseli multa, kiinnostaisko käydä aina joskus sen kans ratsastelemassa maastossa tai rannalla tms. No ilman muuta! Ja se asuu vuokralla jollain eläkkeellä olevalla elokuvantekijällä, jolla on käynnissä mainosfilmiprojekti Devonista. Päästäänpä sitten heppailun merkeissä mahdollisesti mainostamaan aluetta.

*

Maanantaina oli musiikkia. (ESMU202 Music Applications: Genre and Song) Toisen vuosikurssin opiskelijoiden kurssi, opettajana Kip Pratt. Ensivaikutelma ainakin oli positiivinen. Hauska heppu, vähän niinku joku pieni iloinen menninkäinen ukulelensa kanssa. Päätyönään Kip opettaa peruskoulussa musiikkia, yliopistolla vetää ainoastaan tätä kurssia. Hänellä oli myös viime vuonna yksi kurssi vedettävänä.
Maanantain tunnilla opeteltiin paaaaaljon uusia lauluja, opettelin vähän soittamaan ukulelea ja yritin pysyä muiden mukana (täällä jokaisen opettajan perustaitoihin kuuluu ilmeisesti ukulelen soittotaito - jokaisella koululla löytyy oppilaille ukulelet). Tekaistiin myös ryhmissä omat laulut pikkuoppilaille. Aikaa annettiin 30min. Niistä tuli kyllä hyviä, vaikka kiirettä piteli. :D

*

Tiistaina pääsi heti pitämään vapaapäivää. Käytin pyörää liikkeessä tarkistettavana, että se on ajokunnossa keskiviikon maantielenkille. Ostin paikkausvermeet keskiviikkoa varten, ja sitten minun ei yhtäkkiä tarvinukkaan maksaa sitä pyörän huoltoa, jonka piti maksaa £25. Ja sitten sain vielä lisäksi £40 arvoisen lahjakortin pyörän täyshuoltoon.

*

Keskiviikkona oli kuvista, "Learning to look" (ESSP401 AD Education Subject Specific Pathway 1). Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden kurssi, opettajana  Sadie Medway. Tällä kurssilla käydään taidekasvatuksen perusjuttuja (menetelmiä yms. läpi - tosiaankin peruskurssi). Mulla on tämä kurssi vain "lukujärjestyksessä", eli en saa siitä pisteitä ja sen voi skipata huoleti, mikäli ei aikataulu anna periksi. Opettaja oli ilahtunut saadessaan näkökulmaa myös ulkomaailmasta mukaan. :) Eli silloin tällöin saatan päivittää myös täältä tunneilta jotain.


Nyt kävimme museovierailulla. Plymouth City Museum & Art Gallery - näyttely "Endless summer". Pääteoksena näytillä oli yllä oleva Katsushika Hokusain The Great Wave off Kanagawa. Näyttelystä löytyi myös Kurt Jacksonin töitä, valokuvia (käynnissä olevasta valokuvakilpailusta "The Magic Seaweed Summer Shootout photo competition") surffauksesta sekä surffilautoja.

Kurssin sisältöön kuuluu myös luonnostelujen tekeminen, pitää kantaa luonnoslehtiötä mukana koko ajan. Saa nähdä, oppiiko tämä vanha sitä käyttämään... Joo, on oikeasti aika vanha olo, kun kaikki muut ovat nippa nappa 18-vuotiaita.



Keskiviikkona iltapäivällä lähdimme pyörälenkille Dartmooriin. Meitä oli melkoinen sakki, 15 eritasoista polkijaa, ja mukaan mahtui niin maantiekiituria kuin maastopyörääkin.
Tiet oli surkeassa kunnossa (2 puhjennutta kumia + 1 ikävä kaatuminen + 2 ei niin ikävää kaatumista), ja nekin huonot tiet jaettiin lampaitten (olin vähällä ajaa lammaskolarin - yksi toope säikähti minua ja hyppäsi suoraan alle!), villihevosten, mönkijöitten, autojen jne. kanssa. Osa teistä oli niin kapeita, ettei auto mahtunut ohittamaan pyöräilijää. Mäet olivat niin jyrkkiä, että ylös mennessä meinasi vaihteet (=reidet) loppua kesken, ja alamäessä kysyttiin puristusvoimaa, kun piti jarruttaa koko ajan (järkyttävä kapeat, mutkaiset, liukkaat alamäet).

 Sadekuurot kastelivat välillä, ja joka mäen huipulla nopeimmat saivat huilata (ja palella) piiiiitkiä aikoja odotellessa, kun heikoimmat kipuilivat mäkiä ylös. Ja ne, jotka olisivat eniten huilia kaivanneet, eivät paljon sitä ehtineet tehdä, kun matka taas jatkui. Ja retki kesti ja kesti ja kesti, vaikkei ollutkaan kuin n. 50km pitkä. Kotona oltiin vasta puoli kahdeksan aikaan (4h tuntia lähtöhetkestä), umpijäässä luonnollisesti. Mutta maisemat oli mielettömät!










Sunnuntaina mennään takaisin näihin maisemiin. Toivottavasti keli suosii!


Kiitokset uskomattomasta kuvanlaadusta kännykälleni.






Älyttömän mukavaa seuraa, uusia kavereita jee! :)




*

Torstai oli piiiiiiitkä koulupäivä. Ilman taukoja 9-15.

Aamuluento oli aiheesta EETL250 Managing Teaching and Learning, toisen vuoden opiskelijoille. Tuntui samalta, kuin olisi istunut kasvatussosiologian luennolla tutussa Oulun luentosalissa. Jengi leikki puhelimilla, söi aamupuuroa termosmukista, haukotteli, nuokkui. Ei mitään erityisen jännää, ei mikään erityinen luennoitsija. Tämäkin kurssi minulla on vain "lukujärjestyksessä". Voi olla, että huoleti jätän välistä nämä surkeat aamuluennot.

Toinen tunti oli EAD251 3Dimensional Studies and the Primary Art Educator, opettajina Vicci Worthy ja Tony Barclay. Opettajat oli ainakin ihan mielettömän hyviä ja innostavia, Vicci kaiken lisäksi tekstiilitaiteilija. Seuraavat 3vk tehdään pajutöitä. Kurssin suorittamiseen liittyy elektronisen päiväkirjan pitäminen, helpoin on ehkä pitää blogia aiheesta. Linkitän kurssin blogin tänne, kunhan saan sen aloitettua, niin sitä voi myös käydä kurkistamassa, jos kiinnostaa (ja kunhan ei kiusaannu mun erittäin epätäydellisestä englanninkielen taidosta).

Kolmas luento oli lastenkirjallisuutta (EDST255 Learning through Children's Literature: Childhood, Philosophy and Education), opettajana ihan huikea tyyppi Dr Joanna Haynes. Myös tämä kurssi on minulle vapaaehtoinen, enkä saa siitä opintopisteitä, mutta voitte olla varmoja siitä, että näillä tunneilla tämä tyttö istua napottaa korvat höröllä aina kun vain lukujärjestys antaa periksi. Aijjaijjai, että odotan ensi viikon kirjallisuustuntia (*leeeeeveeeeeä hymy*).


Tänään, perjantaina oli ensimmäinen luento kurssista EDST210 Alternatives in Education. Kaksi opettajaa, joista toinen on tohtori Joanna Haynes ja toinen Melanie Parker. Kurssilla käydään läpi ns. vaihtoehtoisia opetusmenetelmiä (Steiner, Montessori jne.), yritetään päästä kouluvierailuille, johonki isoon seminaariin ja muuta jännää. Kurssin lopuksi pitää kirjoittaa essee - yksi tyttö kurssilta ilmoittautui heti vapaaehtoiseksi auttamaan minua sen tekemisessä, jos tuntuu hankalalta. Kivaa! Se toinen, valitettavasti vastaava, luennoitsija puhuu niin epäselvästi englantia, että melkein itku tulee. Saa ponnistella oikein kunnolla, että ymmärtää, mitä se sanoo. Mieli lepää, kun Joanna ottaa puheenvuoron, ja voi ymmärtää joka ikisen kuulemansa sanan. Miksi ei jokainen britti voisi puhua niin kaunista ja selvää englantia?



Nyt varmasti jokaista tähän asti lukenutta alkaa puuduttaa tämä teksti. Toivottavasti se kuitenkin auttaa jonain kauniina päivänä jotakuta, joka kamppailee täällä kurssivalintojensa kanssa, eikä tiedä, mille ilmoittautua. Ehkäpä viikonloppuna tapahtuu jotain viihdyttävää, mistä voisi kertoa.


Nyt voin vain kertoa, että olen intoa täynnä, ja elämä alkaa hymyillä oikein kunnolla, kun on tekemistä.

-->
Koskaan ei ole liian aikaista
tarttua hetkeen
ja ihmisen käteen
avata ikkuna
nuuhkia sumua
kuunnella tuulta
antaa auringonläikän hiipiä lattialle.
~ Satu Hassi ~

1 kommentti: