perjantai 7. syyskuuta 2012

Plymouthiin tutustumista

Tänään uskaltauduin jo ulos talosta. Kurkistelin googlemapsista reittiohjeita yliopistolle, googletin kampuksen karttaa ja etsin the Rolle Buildingia, johon minut sähköpostitse neuvottiin ottamaan yhteyttä ongelmani (en ole saanut vieläkään lopullista hyväksymiskirjettä) kanssa.

Kuvia koulumatkalta (siltä varalta otin kuvan joka risteyksestä, että jos satun eksymään vaikka, niin tunnistan ainakin kuvista sitten olenko oikealla suunnalla vai enkö...).

Brittiläistä järjestystä sähkölinjoissa

Kotikadun "takakatu", kotiovi auton takana näkyvä musta ovi. Kotiin on helppo löytää, kun jokaisella talolla on eri värinen ovi.










Vasemmalle yliopisto, suoraan keskusta.


The Rolle Building, täällä tapahtuu suurin osa kasvatustieteen opetuksesta.


Ensimmäinen kuppi kahvia Englannissa, lurps.



Yliopiston kampukselta löytyi kuin löytyikin the Rolle Building. Esitin asiani ja ohjasivat toisaalle. Löysin toisaalle, esitin asiani ja ohjasivat Rolleen. Esitin asiani ja ihmettelivät, miksi minut ohjattiin takaisin... Rolle oli kuitenkin oikea paikka, ja löysin tieni sellaisen henkilön luo, joka osasi auttaa! Sain häneltä kirjeen, jossa kerrottiin, että syyslukukauden opetus alkaakin vasta 23. syyskuuta. Öööööö...okei? Ja sitten mun pitää tehdä online enrollment (uusi sana!) niin saan kirjastokortin ja kaikkea. Ihana nainen puhui sellaista englantia, että ymmärsin joka sanan! Täällä on aika orpo olo kuunnella ihmisiä, kun saa kopin joka kolmannesta sanasta ja yrittää pysyä mukana keskustelussa.

Yliopistolta sitten keskustaan. Löysin Starbucksin ja kahvin. Ostin pyörään pari lukkoa ja pumpun, jotta saa ilmaa renkaisiin, hommasin puhelinliittymän, ostin pari vihkoa, että voi opiskella. Tein toisesta oman sanakirjan, johon kirjoittelen kaikkia uusia sanoja ja keksin niistä lauseita, kuten lukion ärsyttävä enkunopettaja opetti tekemään.

Kotona olin saanut sähköpostia yliopistolta, jossa joku Steven sijainen kysyi, voisinko tulla tapaamaan häntä maanantaina. Tehtäisiin opintosuunnitelma ja lukujärjestys. JEE!

Illalla Myles halusi viedä minut juoksulenkille. Sehän sopii! Kaveri kysyi toivetta lenkin pituudelle. Pyysin 45min. M juoksutti 20min. Tuli hyvä olo kuitenkin, ja hiki.


Huomenna ohjelmassa online enrollment ja hääkuvia.



Ja ai niin, jos joku sellainen, joka haikailee Englantiin vaihtoon, lukee tätä blogia, niin asumuksen löysin homestayfriends.com -sivustolta. Ja paperihommat kannattaa hoitaa ajoissa, toisin kuin minä olen tehnyt... Säästyy monelta turhalta yhteydenotolta ja päänvaivalta.

1 kommentti:

  1. Karo, tuolla minä oon ollut! Kävin Plymouthissa monta kertaa.

    Hurjasti tsemppiä siihen alkuhässäkkään. Nehän ei osaa eikä tiedä siellä mitään (verrattuna Suomen systeemeihin), ja AINA ohjataan vaan jonkun toisen ihmisen luo joka sekään ei tiedä mitään, mutta koita pärjätä. Sitten kun kurssit alkaa niin elämä helpottuu.

    Katoin jo lentoja sinne, mutta vähän hankalalta näyttää... :/

    VastaaPoista