torstai 20. syyskuuta 2012

Ruottalainen kaveri

Tutustuin ruotsalaiseen vaihtariin kansainvälisten opiskelijoiden infossa. Sen nimi on Trulsa ja me ollaan tällä viikolla joka päivä käyty yhdessä ilmaisella päivällisellä Chaplaincylla. Ja sen jälkeen mulle Costasta kahvia, ja käveleskelyä ympäri kaupunkia. Ja illalla ylämäkeä, alamäkeä, ylämäkeä kotiin, yhtä matkaa.

Kaikki muut opiskelijat kv-infossa oli joko jenkkejä, kanadalaisia tai sellaisia, joiden englannista ei saanut mitään selvää. Jenkit ja kanadalaiset oli niin kavereita keskenään, ettei niitä kiinnostanut meidän seura. (Ja niitten toisten puhetta ei ymmärtäny - ne ymmärsi toisiaan vain keskenään hyvin.) Eipä meitä kovin montaa siellä infossa edes kaiken kaikkiaan ollut.

Yksi ilta meidän mukana oli Trulsan tuttu brittityttö. Se ei puhunu juuri mitään, ja me vaahdottiin siitä, millaista on peruskoulussa Suomessa tai Ruotsissa. Ei saatu oikein brittinäkökulmaa aiheeseen, vaikka yritettiin. Tultiin kotimatkalla siihen lopputulokseen, että kai meillä on sitten joku oma kieli, scandinavian-english - scanglish, jota me puhutaan oikein sujuvasti ja ymmärretään vallan mainiosti, mutta brittiläiseen puheeseen tottunut ei pysy perässä.

Toivottavasti lauantaina ei sada. Jos on hyvä ilma, lähdetään Mount Edgcumbelle piknikille.


Täällä on tolkuttoman kallista ruokaa. Varsinki tuoreet vihannekset ja hedelmät. Mutta tärkeää: Ben&Jerry-jätskitörppö maksoi alle £3!


Sain eilen opiskelija/kirjastokortin. Olen siis vähintäänkin yliopistossa kirjoilla (nimellä Jenny Liukko, luonnollisesti). Mutta kurssi-ilmoittautumiset eivät ole onnistuneet - ainakaan minun nimeä ei lue millään listoilla. Pitääpä huomenna selvittää asiaa. Maanantaina vihdoin ja viimein pitäisi alkaa koulu! Uskokaa tai älkää, mutta vaikka mun opintosuunnitelma on 60pointsia, eli 30op Suomessa, mulla on koulua vain maanantaisin (3h musiikkia), keskiviikkoisin ja torstaisin (2h kuvista molempina päivinä). Ja marraskuussa 3-4 kertaa jotain jännää, jonka sisältö selvinnee sitten.

Sunnuntaina on Sports & Societies Fair, siellä voi sitten liittyä kaikkiin kerhoihin ja muuhun mukavaan. Vois päästä purjehduskurssille £35, tai surffikurssille tai laskettelutunneille (joojoo, siihen ei lunta tarvita!) tai sitten vois kokeilla jotakin sellaista lajia, josta ei ole ennen kuullutkaan. Ratsastus ois parhautta, mutta se on niin kallista että hyiettä. Ja sitten ois ainaki yks kuoro, mutta kuoroharkat on samaan aikaan kuin pyörälenkit... Saapa nähdä, mihin hyppään mukaan. Aikaa ainakin on harrastaa, kun koulua näyttäisi olevan niin vähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti