torstai 1. marraskuuta 2012

Yks sekametelisoppa

...kuvataidetta, pyöräilyä Dartmoorissa (mikäpä postaus se minulta olisi ilman pisaraa pyöräilyä?), kivoja vieraita Suomesta, yksi retki Mount Edcgumbeen - jos niillä alkuun pääsisi. Edellisestä päivityksestä on jo kauan.

Viime viikon tiistaina kävin Thuzan kanssa Dartmoorissa pyöräilemässä ja taputtelemassa villiponeja. Aurinkoinen päivä olisi ollut liikaa vaadittu, mutta hyvin tarkeni vielä shortseissa. Ajettiin n. 40km lenkki Yelvertoniin ja takaisin.
Kuva: Thuza Edworthy

Kuva: Thuza Edworthy





Kuva: Thuza Edworthy





 Lisää näitä laadukkaita kännykkäkuvia reissulta löytyy täältä.

Pyöräilystä puheen ollen UPC (University of Plymouth Cycling club) piti Halloweenin kunniaksi aika-ajokisan. 400m nousu 11% mäkeen. Mukulakiveä, tottakai. Omat pisteet sai tuplattua, jos oli pukeutuneena naamiaisasuun. Minäkin taioin kaapistani merirosvokuteet, ja lähdin edustamaan tyttöjä - toiset eivät yllättäen ilmaantuneetkaan paikalle. Poikien maantiesarjan voittoaika taisi olla 1:04 min. Minä luonnollisesti voitin tyttöjen sarjan, mutta en ihan yhtä hyvällä ajalla (1:42 min). Olin kyllä tyytyväinen itseeni, kun sain parannettua ensimmäisen kierroksen aikaa 7 sekunnilla. Uusinta toivottavasti ennen joulua, niin näkee, kehittyykö sitä mihinkään.



Keskiviikkot taas puuhasteltiin animaatioprojektin kanssa kuviksessa. Aloiteltiin Intia-animaation suunnittelua tanskalaisen vaihtarin Carinan kanssa. Eiköhän videokin ole valmis tässä viikon sisällä, niin koko maailma pääsee nautiskelemaan siitä! Hienosta, hyvyydestä, taidosta ja laadusta ei jälleen kerran voi puhua samassa lauseessa animaation kanssa, tylsääkin tekeminen on. Meillä on kuitenkin mukavaa aikaa parantaa maailmaa Carinan kanssa tökkiessä leegoukkelia milli kerrallaan eteenpäin. Käytetään muuten I Can Animate 2 -ohjelmaa, todella simppeli käyttää, ja toimii varmasti koulussa muksujen kanssa!


Viime torstaiaamuna tuli sisko ja kaveri Suomesta minua tänne ilahduttamaan. Aamulla bussille vastaan ja takaisin nukkumaan hetkeksi.


Päivä koulussa savea pyörittelemässä. Keramiikkakurssista näyttää tulevan oikea päänvaiva mulle. Ideoita on vaikka millä mitalla, mutta taidon puute rajoittaa turhauttavan paljon. Lähtöideoina oli sphere ja my world. Keräsin kuvia ja tein niistä slideshown, kun luonnostelu tuntui turhalta. Näytin videon kuviksenopettajille ja se kosketti niitä. Päätettiin unohtaa pallon muoto ja tehdä jotain muuta. Stormailtiin sitä ja tätä ja oon istunut tuntitolkulla luonnostelemassa ja hylkäämässä ideoita.

Eri savilaatuja




Kokeilua, miten paljon savea voi puristella ennen kuin käy näin.
Jostain piti kuitenkin aloittaa. Tehtiin muotti mun kädestä jollain jähmettyvällä, piparmintunhajuisella mössöllä nimeltä alginate - tietääkö joku mitä se on suomeksi? Sitten täytettiin muotti kipsillä, laitoin kipsin sekaan paperilapun, jossa lukee "Vastatuuli tekee viisaaksi ja vahvaksi", jotta muistaisi sen aina, kun katsoo sitä. Kymmenen minuuttia odottelua ja ta-da! yksityiskohtainen jäljennös kädestä valmiina. No, pieniä ilmakuplia ja pari reikää jäi, mutta mitäs pienistä. Ja piti tehdä vielä toinen seuraavana päivänä, josko siitä tulis täydellinen. Edelleen ilmakuplia. Ei voi mitään.
Muotintekojauhetta.


Käsi sisään ja odota...



...ja sitten kipsiä käden tilalle.


Kun kipsi on jähmettynyt, kuoritaan kumimainen massa sen ympäriltä pois.

Minun oikeat kädet.

Tänään sitten aloitin alusta koko My world stormailun, ja monien mutkien kautta päädyin seuraavaan.


Teen savesta suuren linkkiparin. Sen ajatuksena on symboloida Englantia ja kotia. Siihen liittyy paljon ajatuksia, joita tulen lähipäivinä päivittämään kurssiblogiini. Pitkä matka piti kulkea, että tähän päädyin, mutta löytyhän se sieltä sitten se työn aihe, kun tarpeeksi kaivoi.

Kylmä, aurinkoinen lauantai omistettiin piknik-retkelle Mount Edgcumbeen Sofian ja Martin kanssa. Täydellinen päivä ulkoilmareippailulle!

Kämpän lähirinne, mun reenirinne seuraavat 1,5kk. Kumma, jos ei ala ylämäet rullaamaan!
Entering Deer Park
Piknik-maisemat. Lainatossut.
Puunranka rupes poriseen...

Etsi kuvasta Sofia



Tulipa oikea mammuttipäivitys, kun nyt pitkästä aikaa rupesi tänne kirjoittamaan. Pitää yrittää taas postailla vähän tiheämmin, niin pysyy ajan tasalla!

 Lataan kuvablogiini lähipäivinä kuvia Mount Edgcumbesta ja muusta mukavasta.

Ensi viikolla ratsastustunnille! Nyt on niin vilustunut olo, ettei pystyisikään - pitää toivoa, että paranen ennen sitä. Ja 13.11. mennään Carinan kanssa ratsastamaan Dartmooriin mainosfilmiä varten.

1 kommentti:

  1. Hei vaikuttaa kivoilta noi kuvisjutut! Ja muutenki toi sun pyöräilyharrastus yms. :) Have fun! -Jutta

    VastaaPoista